Våra företagsmedlemmar

English Law Translations AB

Björksta
741 90 Knivsta
Tfn: 08-6613775, fax: 08-55112257
Kontaktperson: James Hurst
Skicka e-post
www.elt.se

English Law Translations – ELT är ett företag med interna översättare (inte en förmedlingsbyrå) som är specialister på juridiska, ekonomiska och finansiella texter. Vi översätter främst från svenska till engelska samt engelska till svenska. ELT är en prisvärd leverantör av auktoriserade (stämplade) översättningar av bl.a domar, bolagshandlingar, adoptionshandlingar, bouppteckningar, registreringsbevis, registerutdrag, betyg och intyg mm. Vi utför även korrekturläsning och granskning samt åtar oss sekretessbelagda uppdrag. Med våra omfattande interna personalresurser har vi kapacitet att ta emot såväl små som stora uppdrag och expressuppdrag. ELT är ett väletablerat och ledande företag i branschen. Vi har kontor i Stockholm (08-661 37 75), Knivsta (018-38 00 56) och Västerås (021-13 11 06).

Semantix

Box 10059, 100 55 Stockholm
(Besöksadress: Linnégatan 89E)
Tfn: 08-50622550, fax: 08-50622599
Kontaktperson: Catarina Tunón

Skicka e-post

Semantix är Nordens ledande kommunikationspartner för flerspråkiga tjänster och har tillhandahållit tolkning, översättning och språkteknologi till den offentliga och privata sektorn i mer än 50 år. Semantix omsätter cirka 1 miljard svenska kronor och arbetar enligt ISO 9001:2015. Semantix har omkring 450 anställda och ett omfattande nätverk av tusentals språkspecialister över hela världen. Semantix är majoritetsägt av private equity-fonden Segulah V L.P.

Läs mer på www.semantix.se.

SDL Sweden AB

Fatbursgatan 1
118 28 Stockholm
Tfn: 08-59921900
Skicka e-post
www.sdlsweden.se

SDL är marknadsledande inom GIM-lösningar (Global Information Management). Med GIM-lösningarna kan företag skapa innehåll, av hög kvalitet och på många språk, och göra det tillgängligt på globala marknader. Serverprogramvara och tjänster integreras med befintliga affärssystem så att global information kan hanteras från skrivande till publicering och hela vägen genom översättningens leveranskedja.
Företag som använder SDL:s språktjänster kan känna sig säkra på att deras information översätts effektivt – från och till alla språk, med hög kvalitet och till en låg kostnad. SDL har byggt upp ett nätverk av mer än 50 kontor i över 40 länder, vilket är marknadens mest heltäckande infrastruktur.

CBG-konsult AB

Box 1036
172 71 Sundbyberg
Tfn: 08-55584500, fax: 08-55584520
Kontaktperson: Ulf Stålhös
Skicka e-post
www.cbg.com

CBG has carried out translation related activities since 1965 and is today a leading company in this field in Scandinavia.
Our objective is to give our customers a complete response to their demands for multilingual solutions by using the highest level of linguistics and technology.
CBG was established in Stockholm (Sweden) where our headquarters are still located. Over the last few decades our company has experienced a high demand for its services and we have undergone significant expansion. Today we also operate from offices in Leuven (Belgium), Shanghai (China), Frankfurt (Germany), Warsaw (Poland), Barcelona (Spain) and Detroit (United States).
Over the years we have built up a multinational in-house staff of translators, proofreaders, linguists, coordinators, project managers, DTP-personnel, engineers and software developers to ensure that our problem solving capacity always includes perspectives from all aspects of our work.
Beside our in-house staff we have an extensive global network of translators and proofreaders, all specialised in their individual areas of competence and language combinations. To ensure high quality, our translators only translate into their native language.

Textforum AB

Västra Hamngatan 21
411 17 Göteborg
Tfn: 031-7112790, fax: 031-7112799
Kontaktperson: Cecilia Humbla
Skicka e-post
www.textforum.se

Textforum är en fullservicebyrå med över 20 års erfarenhet av översättning åt näringslivet. Vi arbetar med några av Sveriges mest framgångsrika bolag. Vi översätter allt från reklam och ekonomiska texter till tekniska manualer. Våra 250 erfarna översättare får bara översätta till sitt modersmål för att säkra kvalitet i arbetet. Hos Textforum ingår alltid en extra extern språkgranskning i vår bas-service. Vi har också utvecklat en rad mjukvaror vars syfte är att för våra kunders räkning sänka översättningskostnaden, öka kvaliteten i översättningen samt förenkla administrationen av översättningsprojekten.
TEXTBASE är vår beställnings- och arkiveringsportal.
TERMBASE är en webb- och smartphonebaserad terminologidatabas som laddas med kundens specifika terminologi. Företagets terminologi blir då tillgänglig 24 timmar om dygnet.
QUICKBASE är ett avancerat verktyg för att kostnadseffektivt producera manualer.
TTC (Textforum Translation Center) är ett komplett produktionssystem för att hantera översättning av reklam och tidningar.

Lionbridge Sweden AB

Karl Johansgatan 27
414 59 Göteborg
Tfn: +46 31 303 26 72
Kontaktperson: Karin Backhurst
Skicka e-post
www.lionbridge.com

Lionbridge hjälper världsledande varumärken att växa globalt. Vi erbjuder helhetslösningar för språklig och kulturell anpassning av produkter, webbsidor, programvara, onlinedokumentation, marknadsföringsmaterial, copywriting, transcreation, SEO/SEM och mycket mer. Med hjälp av våra innovativa plattformar med molnteknik får våra översättare och kunder tillgång till de senaste verktygen inom terminologihantering och översättning. Kontakta oss gärna om du vill veta mer och välkommen att registrera din profil på vår portal.

Språkbolaget AB

Skeppsbron 5
411 21 Göteborg
Tfn: 031-604090
Kontaktperson: Maria Lachonius
Skicka e-post
www.sprakbolaget.se

Vi är en kreativ översättningsbyrå!
Språkbolaget är en kreativ översättningsbyrå i Göteborg som i mer än tio år har hjälpt företag med kvalitativa översättningar. Vi är en partner i språk som erbjuder språkkonsultationer och översättningar främst av reklam och marknadstexter.  Vi har funnits sedan 2002 och tillsammans med ett nätverk av drygt 200 översättare hanterar vi de flesta språk och områden. Det vi erbjuder dig som kund utöver översättningar är kvalitetsfokus, hög servicegrad och ett stort personligt engagemang.

Språkservice Sverige AB

Box 17007
200 10 Malmö
Tfn: 0770-457458 (vxl)
Kontaktperson: Björn Touqan
Skicka e-post
www.sprakservice.se

Språkservice är en av Sveriges ledande leverantörer av språktjänster till offentlig sektor och privat näringsliv. Vi jobbar med alla språk och alla typer av texter.
Har du några års erfarenhet av professionella översättningar och vill ingå i vårt team av frilansande översättare är du välkommen att skicka in en intresseanmälan.
Välkommen!

Exacta översättningar AB

Hornsgatan 103
117 28 Stockholm
Tfn: 08-220044, fax: 08-220055
Kontaktperson: Maria Danielsson/Kaj Ekroos
Skicka e-post
www.exacta.nu

Professionella översättningar för professionella krav. Ett komplett utbud av översättningstjänster till och från de flesta språk.

Betyg & Intyg Översättningar - ELT

Björksta
741 90 Knivsta
Tfn: 08-6613775, fax: 08-55112257
Kontaktperson: Maria Holmström
Skicka e-post
www.betygochintyg.se

Betyg & Intyg Översättningar är en del av English Law Translations och drivs av auktoriserade translatorn James Hurst. Vi har mångårig erfarenhet och levererar auktoriserade översättningar till engelska av skolbetyg, referenshandlingar, testamenten, domstolsbeslut, vigsel-, födelse-, skatte-, person- födelse-, skatte- och registreringsbevis, adoptionshandlingar och många andra slags intyg, tillstånd och dokument som måste vara auktoriserade.
Vår koncern översätter även juridiska och finansiella texter (se nedan). English Law Translations AB är också företagsmedlem i SFÖ.

Samtext Sweden AB

Gotlandsgatan 75
116 38 Stockholm
Tfn: 08-714 79 97
Kontaktperson: Marco Bonassi
Skicka e-post
www.samtext.se

Samtext är en översättningsbyrå och en textbyrå.

Våra redaktioner i Stockholm, Oslo, Helsingfors, Köpenhamn och Dorset, England levererar dagligen översättningar och reklamtexter till företag i Norden och övriga Europa. För att kunna täcka våra kunders behov har vi dessutom ett nära samarbete med över 900 översättare, skribenter och copywriters runt om i världen.

Det finns inga absoluta sanningar när det gäller att skriva eller översätta reklam och marknadsföringsmaterial – det handlar istället om känsla, inlevelseförmåga och förståelse. Det är därför det är så svårt och samtidigt så givande. De flesta har väl haft ett ord på tungan och upplevt den förargliga känslan av att inte hitta det – och tillfredsställelsen av att sedan slå huvudet på spiken. Det är den sortens stimulans som driver oss framåt i språkdjungeln och som låter oss bygga en kulturell bro mellan olika språkvärldar.

Translator Scandinavia AB

Box 4209
102 65 Stockholm
Tfn: 08-7020503, fax: 08-6405157
Kontaktperson: Cecilia Enbäck
Skicka e-post
www.translator-scandinavia.se

Translator Scandinavia AB har funnits på marknaden sedan 1991 och hjälper företag och institutioner att kommunicera effektivt på alla språk. Vi är en medelstor översättningsbyrå med inriktning på kvalitetsöversättningar inom affärskommunikation, teknik, ekonomi, energi, finans, management, medicin, juridik, ekonomi, reklam, data och EU-relaterade områden för näringsliv och myndigheter i Sverige, Europa och resten av världen. Vårt företag genomsyras av ett kompromisslöst kvalitetstänkande i alla led och vi jobbar aktivt och kontinuerligt för att förbättra våra arbetsmetoder och rutiner för att erbjuda ännu bättre texter inom de kostnads- och tidsramar som våra kunder efterfrågar.