Hieronymus 2019

Nu är det dags att återigen fira ”Hieronymusdagen” som är uppkallad efter bibelöversättaren Hieronymus, som anses vara översättarens skyddshelgon.

Det finns flera större och lite mindre tillställningar runt om i landet.

Öst

Det centrala evenemanget är i Stockholm: Fredagen den 27 september anordnar SFÖ och FAT ett gemensamt Hieronymusfirande på Ersta Konferens & Hotell på Södermalm i Stockholm. Tid cirka 17.30–20.00. Fullständig inbjudan hittar du här.

Syd

I Skåne firas Hieronymusdagen måndagen den 30 september i Lund genom att hålla en AW på John Bull på Bantorget 2. Vi startar upp kl. 17.30 och ser fram emot en trevlig kväll med bra uppslutning och givande samtal. Varmt välkommen! Den som vill veta mer kan kontakta Antonia Karremo på antoniamarie.translation@gmail.com.

Väst

I Göteborg är första delen av programmet ett samarrangemang mellan Göteborgs stadsbibliotek och Institutionen för språk och litteraturer vid Göteborgs universitet som alla medlemmar i FAT och SFÖ är välkomna att delta i. Föreläsningar äger rum den 30 september mellan kl. 14.00 och 17.00 och kräver ingen anmälan. Därefter (kl. 17.00) fortsätter SFÖ och FAT firandet på Bishops Arms vid Park Aveny. Anmälan till After Work görs till Gunilla Ramell på gunilla@ramell.com. För närmare information, se inbjudan.

Nord

I Umeå kommer vi ha en AW hos Accent den 30 september kl. 18 med lätt mat och sedan en promenad till en pub i närheten. Både befintliga och blivande medlemmar i SFÖ och FAT plus språkintresserade är välkomna att anmäla sig till David Ordoubadian, davido@accent-sweden.com.