19 april 2024

SFÖ-SAT-konferens 2024 i Uppsala

Årskonferens
conference

Konferens i lärdomens stad

Vi hälsar dig varmt välkommen till en konferens i kunskapens tecken i lärdomens stad. Temat för konferensen är i år Kunskap – vårt kapital, och med detta vill vi erbjuda en matnyttig och givande konferens där vi har satsat mycket på att ta tillvara den kompetens och kunskap inom översättning och tolkning som finns inom vår egen förening. Konferensen kommer bland mycket annat att bjuda på råd till dig som vill komma igång med att delta i upphandlingar eller översätta årsredovisningar och bra tips på hur du vässar din profil på nätet och lockar till dig nya uppdragsgivare. Självklart kommer även det ofrånkomliga ämnet AI att avhandlas, liksom det faktum att vi numera är en förening för både översättare och tolkar – vad kan vi lära av varandras erfarenheter inom dessa två närliggande men ändå olika yrken?

Program

Ett preliminärt konferensprogram finns här. Vissa programpunkter är ännu inte riktigt klara, och några ytterligare kan också tillkomma.

Priser

Konferenspriser.JPG

Samtliga priser är i SEK och exklusive moms. Early bird-priset gäller till och med den 15 februari. I studentpriset ingår inte bankett. OBS: Perioden för Early bird-priset förlängd till och med måndag 19 februari

Anmälan

Klicka här för att komma till anmälningsformuläret

Vår konferenslokal: Clarion Hotel Gillet

Gillet är ett av Uppsalas mest klassiska hotell med anor från 1800-talet, och tillhör idag hotellkedjan Clarion. Hotellet rymmer 161 rum, 23 mötesrum, spaavdelning och restaurangen The Social. Hotellet beskriver sig som ett fullservicehotell med fokus på personlig service och en varm välkomnande atmosfär. Läget är utmärkt mitt i centrala Uppsala, med några minuters promenadavstånd till centralstationen, Norrlands Nation och många av Uppsalas sevärdheter som Domkyrkan och Linnéträdgården. Parkering finns i garage i direkt anslutning till hotellet, biljett löses i receptionen. Här kan du läsa mer om Gillet. https://www.strawberry.se/hotell/sverige/uppsala/clarion-hotel-gillet/

För att boka rum till rabatterat pris, se hotellinformationen längre ner på sidan!

Gillet1.jpg

Gillet2.jpg

Gillet3.gif

Foton: Clarion Hotell Gillet

Norrlands Nation

Uppsalas studentnationer har en flerhundraårig tradition, och i samband med SFÖ-SAT:s konferens 2024 ska vi få tillfälle att uppleva lite av den speciella nationskulturen när vi har vår bankett på Norrlands Nation. Norrlands nation, som idag är Uppsalas största studentnation med drygt 8 000 medlemmar, bildades år 1827 genom ett samgående av de Bottniska och Medelpado-Jämtländska (sic) nationerna. Den Medelpado-Jämtländska nationen bildades i sin tur efter ett bråk vid ett kuratorsval i den Ångermanländska nationen 1685. Vid sitt bildande hade Norrlands nation omkring 60 medlemmar. Efter många års möda med att samla in pengar i den norrländska hembygden kunde det egna nationshuset invigas år 1889. Detta hus är idag otvivelaktigt Uppsalas pampigaste nationshus med sin klassiska fasad mot Fyrisån.

Här kan du läsa mer om Norrlands Nations historia och traditionen med nationer i europeiska studentstäder: https://www.norrlandsnation.se/historia

Fasadsommar.JPG

Entr.jpg

Foton: Norrlands Nation

Hotell i Uppsala 18-21 april 2024

Klicka här för att öppna hotellistan!

Aktiviteter

Fredag förmiddag:

  • Alt. 1 Bokpromenad

En oanad bokskatt döljer sig i Uppsala. Följ med på en rundtur bland Uppsalas små oberoende bokhandlar och botanisera bland utbudet, eller gör turen senare på egen hand med kartan som följer med programmet. Passa på att ta ett fikastopp längs vägen. Ingen föranmälan krävs. Vad kalaset kostar avgör du själv!

Samling 10.00 den 19 april utanför Gillet.

  • Alt. 2 Linnéträdgården

Besök blomsterkungen Carl von Linnés hem i Uppsala och få en guidad visning i professorsbostaden och trädgården. Entréavgift 220 kr/person (pensionärer 200 kr/person). Detta ingår inte i konferensavgiften. Begränsat antal. Föranmälan krävs.

Samling 10.00 den 19 april utanför Linnéträdgårdens entré, Svartbäcksgatan 27.

  • Tips på aktiviteter för dig som vill utforska Uppsala på egen hand före eller efter konferensen: Klicka här!

Varmt välkomna till Uppsala 2024!

Konferensgrupp 2024

Clock Clock

SFÖ-SAT-konferens 2024 i Uppsala

Fredag, 19 april 2024 10:00 AM till Lördag, 20 april 2024 04:30 PM