Find a translator

Swedish Association of Professional Translators

Latest news (Swedish)Alla nyheter

Facköversättaren nr 3 2019 publicerad

12 September, 2019

Medicinteknik och mycket mera! Läs här!

Läs mer

SFÖ har fått ett Instagramkonto

11 September, 2019

Kontot heter fackoversattare och är även kopplat till Facebook.

Läs mer

Facebook

Hösten har kommit, mörkret lägger sig tätare, regnmoln och allehanda vardagsuppgifter hopar sig och kanhända tycks dig tillvaron bistrare än för någon månad sedan. Men förtvivla inte. Helt. Som en ljusglimt i mörkret kommer inom kort – om en vecka, faktiskt – SFÖ:s blogg att dras i gång.

Var fjortonde dag (minst) från och med 23 september publiceras ett blogginlägg på SFÖ:s webbplats, och vi lägger också ut en påminnelse och en länk till inlägget på SFÖ:s Facebook-sida. Tanken är att vem som helst får bidra – även om inläggen går genom en redaktör – och att ämnena ska variera men ha anknytning till översättning eller arbetet med översättning. Inläggen kan ha som syfte att underhålla, informera, tipsa eller uppmuntra över lag.

Vi har redan med piska och morot utlovats texter från en person som nästan har vunnit Sveriges Radios romanpris, en person som inte fick skriva doktorsuppsats om det litteraturämne han brann för, en tekniker som har ägnat försvarliga delar av sitt liv åt mjukare ämnen, och en hel del andra – kanske även på främmande men närstående språk. Men innan vi släpper högviltet tänker vi låta ett par lite mindre kreatur hoppa vigt över färisten: en som håller på med sin D-uppsats i svenska varje gång man frågar henne och en annan som uttrycker sin obesvarade kärlek till vetenskapen om han blir pressad. De senares gemensamma inlägg ska handla om att rucka skrivbordet en bit söderut och under en månad kombinera termsökning och kaniner. Detta om en vecka, alltså.

Våra förhoppningar är att ni ska få både nytta och nöje av bloggen på det stora hela, och kanske även vilja bidra själva. Vi syns i molnet framöver!
...

View on Facebook

3 days ago

SFÖ - Sveriges Facköversättarförening

Styrelsemöte dag 2 ...

View on Facebook