Find a translator

Swedish Association of Professional Translators

Upcoming courses (Swedish)

Upcoming external events

memoQ-fest 2020

2020-06-10

Budapest, Ungern

Läs mer

Latest news (Swedish)Alla nyheter

Ny juridisk hjälp!

17 February, 2020

Ett medlemskap i SFÖ innebär att du får ett antal förmåner. Kunder kan hitta dig i sökdatabasen, du kan teckna...

Läs mer

Blogg – Men varför blir man översättare?

17 February, 2020

Jag läste nyligen boken Andras ord och våra, som bland annat diskuterade frågan hur man blir översättare. Men innan man...

Läs mer

Facebook

Vill du veta hur dina byråkunder tänker använda efterredigering av maskinöversättning?
Om ja: Hjälp oss då att hitta dem så att vi kan fråga.
Tipsa oss på här, via epost eller på www.transit.nu/sfoeTemp/forslag.php där du även kan se vilka förslag andra redan har lämnat.

Mats och Örjan har gjort en enkät som undersöker översättningsbyårernas användning och attityd när det gäller PEMT (du kan se en bild av enkäten här: www.transit.nu/sfoeTemp/bilder/BildAvEnkaeten.pdf), men vi vet inte riktigt vilka byråer som anlitar svenska frilansare och därför vet vi inte heller riktigt vem vi ska skicka enkäten till.

Kan du tipsa oss? Ge oss nanmet på en byrå som anlitar svenska översättare så att vi kan skicka en inbjudan. Du kan lämna anonymt eller tvärtom låta oss hälsa från dig. Vi kommer sedan att utförligt redovisa svaren vi fått, både på konferensen, i tidningen, på hemsidan och i bloggen och eventuellt vill kanske din byrå även direkt skylta med sina svar där.

Du kan lämna ditt namnförslag här, via epost till orjan-styrelsen@sfoe.se eller på formuläret www.transit.nu/sfoeTemp/forslag.php där du även kan se vilka förslag andra redan har lämnat.

Med vänlig hälsning

Mats och Örjan
...

View on Facebook

2 days ago

SFÖ - Sveriges Facköversättarförening

Glöm inte att anmäla er till detta event - ett gyllene tillfälle att synliggöra vårt yrke! 11 mars 2020, 9-17, Språkstudion, hus E, plan 2, Södra huset, Stockholms universitet.Den 11 mars ordnar TÖI ett Editathon, där man skapar, redigerar och översätter Wikipediaartiklar om just tolkning och översättning. Alla är välkomna! Det spelar ingen roll om man arbetet med Wikipedia förr eller om man är nybörjare. Vi bjuder på lunch och fika! För att veta hur mycket vi ska beställa ber vi alla att anmäla sig till monique.widingsjo@su.se senast den 1 mars. ...

View on Facebook