Medlemsförmåner

Varför gå med i SFÖ?

Som medlem i Sveriges facköversättarförening – Skandinaviens största översättarorganisation – blir du en del av en aktiv förening med en bred verksamhet. Du får tillgång till ett stort och värdefullt nätverk och möjlighet att utvecklas både på ett personligt och professionellt plan.

Bli medlem i SFÖ

Potentiella kunder

Du får en unik möjlighet att synas i vår databas, där du som medlem bli sökbar på fem olika språk. Ett värdefullt marknadsföringsverktyg för dig som företagare.

Gäller endast fullvärdiga och associerade medlemmar.

Bli medlem i SFÖMedlemsförsäkring

Tillsammans med Försäkringsutveckling AB (FUAB) har SFÖ tagit fram ett antal olika försäkringar för våra medlemmar.

SFÖ Företagsförsäkring

Speciellt anpassad för översättarens behov. Du kan dessutom skräddarsy din försäkring med olika tillägg för att det ska passa just din verksamhet. Det finns också en variant för dig som är student med företagsverksamhet.

Som ny medlem får du erbjudande om företagsförsäkring med en friperiod på tre månader.

Produktblad företagsförsäkringen

SFÖ Grundskydd
 • En sjukvårdsförsäkring som snabbt hjälper dig att få tillgång till vård – så att du på kortast möjliga tid kommer tillbaka till arbetet.
 • En olycksfallsförsäkring som ger dig ersättning för kostnader du kan få i samband med ett olycksfall och gäller dygnet runt. Du kan också få ersättning om du inte blir återställd, så kallad invaliditetsersättning.
 • En livförsäkring som ger dina efterlevande en ekonomisk trygghet – ett engångsbelopp som betalas ut till dina närmaste om du avlider.

Som ny medlem får du erbjudande om Grundskyddet med en friperiod på två månader.

Premie:
18-35 år: 417 kr i månaden
36-59 år: 696 kr i månaden
60-67 år: 1 281 kr i månaden

För & efterköpsinfo 2023 SFÖ Grundskydd

Olycksfall Special 65+

En privat sjukvårdsförsäkring som, kan tecknas mellan 65 och 75 år och kan behållas livet ut.

 • Ingen självrisk.
 • Gäller dygnet runt.
 • Medicinsk invaliditet 400 000 kr
 • Dödsfall 25 000 kr
 • Privat vård till följd av ett olycksfall
 • Vårdgaranti

Som ny medlem får du erbjudande om Olycksfall Special 65+ med en friperiod på två månader.

Premie: 127 kr per månad

För- & efterköpsinfo SFÖ Olycksfall Special 65+ 2023

Cancervårdsförsäkring

Ger möjlighet till en second opinion där det görs en oberoende bedömning av diagnos och behandling. Psykologstöd för patient och närstående, resekostnader och logi för patient och medföljande vid vård på annan ort. En vårdsamordnare som hjälper till och stöttar med all kontakt med vården. Utöver allt detta får du även möjligheten att få vård på utvalda cancersjukhus inom EU i de fall där den offentliga vården inte kan ge vård inom den rekommenderade tiden.

Premie:
0-29 år: 49 kr
30-39 år: 59 kr
40-44 år: 78 kr
45-49 år: 86 kr
50-54 år: 99 kr
55-59 år: 133 kr
60-64 år: 199 kr
65-67 år: 250 kr

För- och efterköpsinfo SFÖ:s Cancervårdsförsäkring

Alla försäkringar förutsätter medlemskap i SFÖ. Ansökningsformulär och mer information når du genom din inloggade profil.

Frågor om SFÖ:s medlemsförsäkringar besvaras av vår medlemsservice hos Försäkringsutveckling AB. Medlemsservicen når du på telefon 08-5200 56 37 eller e-post sfoe@fuab.com.

Behöver du nyttja försäkringen?
För tidsbokning (sjukvårdsförsäkring) ringer du 020-43 00 30. Om olyckan är framme kontaktar du vår försäkringsservice på telefon 08-5200 5637 eller skickar e-post till sfoe@fuab.com så får du hjälp med skadeanmälan.

Bli medlem i SFÖJuridisk rådgivning

I samarbete med företaget Allt om Juridik, har vi möjlighet att erbjuda våra medlemmar juridisk rådgivning. Du kan som medlem få gratis hjälp med ärenden av enklare slag, men vi har också utrymme för lite mer komplexa ärenden. För att få hjälp kontaktar du: juridiskfraga@sfoe.se.

Bli medlem i SFÖMentorgrupp

Tillgång till vår mentorgrupp på Facebook där nya översättare får stöd och vägledning av erfarna medlemmar och översättare för att lättare komma in i översättaryrket.

Bli medlem i SFÖNätverk

Du får möjlighet att knyta kontakter med andra översättare inom många olika språkkombinationer och fackområden. Exempel på nätverkande i föreningen är:

 • Intern diskussionsgrupp på Facebook.
 • Årliga konferensen
 • Afterwork som arrangeras regelbundet på olika orter
 • Digitala träffar för utlandsboende medlemmar.
 • Kostnadsfri minikonferens varje höst.
 • Firande av Hieronymus i september.

  Bli medlem i SFÖ  Rabatter

  Du erbjuds rabatter på bland annat CAT verktyg. Uppdateras löpande och finns samlat under länken – Dokument – som medlemmar når i inloggat läge.

  Bli medlem i SFÖ